Boerderij-camping Spaanse Pyreneeën

rust - verrassend natuurschoon - wandelen - gastvrijheid

Adres: San Marcial, s/n - A-138 Km. 71.500

22365 Salinas de Sin (Huesca) Aragón España

Telefoon: Vast: 00 34 974504010

Mobiel 00 34 606844924

Spaanse website: www.caseriosanmarcial.com

Even voorstellen: Boerderijcamping in Spanje terug naar de homepage

De site die je nu leest, is gemaakt voor Luis (uitspraak: Loewies) die in de Spaanse Pyreneeën zijn boerderijcamping heeft.

Zijn volledige naam is Luis Marin Gabás Mur, maar hou het bij Luis.

Zijn camping bestaat ruim 15 jaar en is aangesloten zijn bij de Nederlandse organisatie Stichting Vrije Recreatie (SVR), kamperen bij de boer.

Al eeuwen bewoont zijn familie het gehucht Caserio San Marcial, bestaande uit enkele huisjes en een kapel uit de 11de eeuw.

Ter oriëntatie: Het gehucht Caserio San Marcial behoort tot de gemeente Tella-Sin in de Spaanse provincie Huesca in de regio Aragón met een oppervlakte van 90 km². In 2004 telde Tella-Sin 267 inwoners.

Je begrijpt het al: weinig bewoning, veel natuur!

Luis spreekt Spaans en (een beetje) Frans.
Spreek je zelf geen Spaans, geen nood!

Communicatie met handen, voeten en een beetje geduld blijkt een goed werkbaar alternatief te zijn.

Zijn boerderijcamping ligt op ca 950 meter hoogte aan de zon-kant in de Spaanse Pyreneeën met een eigen micro-klimaat. Niet extreem warm, meestal mooi weer, maar ook kans op een korte onweersbui.

Het is een prima centrale basis tussen het Nationaal Park van Ordesa en Monte Perdido (3352 m.) en het Nationaal Park Posets en Maladeta.


Voor sportievelingen zijn er tal van mogelijkheden: bergwandelen, canyoning, speleologie, mountainbike, rafting, alpinisme, .... Maar natuurlijk ook (en vooral) weer uitrusten!

Vanuit de camping is de helder stromende rivier de Cinca bereikbaar, afstand +200 meter, via een tunneltje onder de weg door.

Echt zwemwater (zoals een zwembad) is het niet, maar kinderen kunnen in de Cinca wel heerlijk spelen, dammetjes bouwen of gewoon op zoek gaan naar wat verkoeling.

Wie graag met de auto rondtoert, treft een streek met een rijk verleden aan, een eigen cultuur en verrassend natuurschoon.

   
De romaanse kapel van Caserio San Marcial De enkle huisjes van Caserio San Marcial

 

 

schoentjes