Boerderij-camping Spaanse Pyreneeën

rust - verrassend natuurschoon - wandelen - gastvrijheid

Adres: San Marcial, s/n - A-138 Km. 71.500

22365 Salinas de Sin (Huesca) Aragón España

Telefoon: Vast: 00 34 974504010

Mobiel 00 34 606844924


terug naar de homepage
Tijd om te zwemmen!

Voor verkoeling is er het riviertje de Cinca, direct bij de camping. Hiervoor steek je bij de ingang van de camping de weg over, of je kan een klein tunneltje nemen onder de weg door. Vraag het anders even aan de andere kampeerders. Hier zijn vele zwemplekjes waar je in het helder stromende water wat kan poedelen, van een rots springen, of zonnen.


Voorbij Hospital de Tella is het water van de Cinca warmer. Je kan je auto langs de weg parkeren op speciale inhammetjes, maar nooit op de weg.

Wie graag met het hele gezin een frisse duik neemt, kan eens proeven van de gemoedelijke sfeer onder de brug die naar Puyarruego. Neem hiervoor de weg naar Ainsa , sla bij Escalona rechts af richting richting Cañon de Añisclo (kloof). Na ca 1,5 kilometer linksaf. Vanaf de brug zie je de zwemmers.

Voor een heerlijke daguitstap met picknick en zwemmen, kan je een plaatsje zoeken langs de Rio Yaga. Je rijdt richting Ainsa voorbij Lafortunada. Sla vóór Hospital de Tella rechtsaf naar Revilla . De smalle weg kronkelt omhoog. Een mooi landschap ontvouwt zich.
Ongeveer 1,5 km meter voor Revilla staat links het bordje dat de weg naar Escuain
aangeeft. Je loopt dit kleine wandelpadje over een hoogteverschil van ca. 250 meter af naar beneden, voorbij de oude watermolen (ca. 45 minuten) en je zoekt een paradijselijk plaatsje aan het water (een tip uit het boekje van Ton Joosten).

 

 

Een "shorty"  kan wel comfortabel zijn op plaatsen waar het water te koud is om er lang in te spelen (rechts).

Vanaf 17 € te koop bij Decathlon.

schoentjes
Rustige boerderijcamping in prachtige omgeving